DNA a cerut pedeapsa maximă pentru un fost ministru de Interne. Breaking news

4


Precizăm că fostul ministru de Interne a fost condamnat în prima instanţă la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

„Pedeapsa pe care o solicităm este pedeapsa spre maximum. David Cristian a săvârşit trafic de influenţă în calitate de ministru al Internelor. S-a folosit de funcţie pentru trafic de influenţă. Gravitatea faptei rezultă şi din suma pretinsă şi primită, de 500.000 de euro. Motivul infracţiunii a fost dorinţa de imbogăţire în cazul lui David Cristian”, a spus în fata judecătorilor procurorul de caz.

Cristian David, a fost judecat pentru că ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoană în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, nota EVZ la acea vreme.

“Această sumă de bani a fost pretinsă şi primită de inculpatul David Cristian pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate. În acest sens, inculpatul David Cristian a luat legătura cu Bîgiu Marian Cristinel, prefect al judeţului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în această problemă”, se mai arată în rechizitoriu.


Dezvaluiri SOC: “Am terminat-o urat cu handbalul! Mi-au spus ca am ceva la inima si nu mi-au dat viza de Olimpiada”

Source link