„direct share”

7

Prin meniul direct share intenția celor de la Google este să te scutească de timpul pierdut atunci când vrei să trimiți un link sau o poză unei anumite persoane. Astfel, atunci când alegi să distribui ceva, Android îți oferă în locul aplicației generale, o listă de opțiuni care cuprinde utilizatori specifici ai aplicațiilor.

Dezactivarea acestei funcții pentru telefoanele Samsung este foarte simplă și este una dintre cele mai bune măsuri implementate de Samsung în cazul modificării software-ului.

Pentru dezactivare, poți urma acești pași:

  • Deschide meniul Setări
  • Scrie în bara de căutare „direct share” și deschide-o
  • Aici poți bifa sau debifa opțiunea

Odată dezactivată, nu vei mai vedea sugestii de distribuire către contacte individuale, ci vei vedea doar aplicațiile în sine.

Procesul pentru LG este asemănător cu cel de pe Samsung. Căutarea funcției este diferită.

  • Deschide meniul „Setări”
  • Scrie „sharing” în bara de căutare
  • Apasă pe opțiunea „Sharing panel
  • Aici poți bifa sau debifa opțiunea „direct share

Dezactivarea opțiunii nu împiedică aplicațiile care folosesc meniuri de distribuire customizate, cum ar fi Google Photos, să-ți arate sugestiile automate pentru a distribui către contacte specifice. Totuși, cel puțin meniul de distribuire va fi ceva mai curat.