Curând, totul va fi doar la un “click” distanţă

10

Gata cu cozile interminabile de la buletine, paşapoarte sau permise de conducere. Ministerul de Interne a accesat fonduri europene pentru a construi un sistem informatic prin care toată procedura să fie simplificată.

Mai exact, toată lumea care va avea la îndemână un “gadget” conectat la internet va putea să reînnoiască toate aceste documente, care în trecut dădeau mari bătăi de cap. Nu trebuie să mai stai la coadă şi nu trebuie să mai suporţi aroganţa funcţionarilor de la ghişee. În total, investiţia va solicita undeva la 90 milioane de lei.

Noua platformă va oferi posibilitatea şi de achitare a taxelor, astfel că nu trebuie să vă mai faceţi griji, cu drumuri lungi şi anevoioase. Pe scurt, aşa cum a declarat şi ministrul de Interne, proiectul va simplifica întreaga procedură.

„Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI şi completează demersurile în sensul debirocratizării activităţii noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare. Urmărim prin acest proiect să reducem timpii de soluţionare a cererilor cetăţenilor şi să îmbunătăţim comunicarea dintre MAI şi cetăţeni, acestea fiind aspecte pe care le considerăm absolut necesare pentru evoluţia instituţiilor noastre şi pentru modernizarea statului român”.