Cum sa iti protejezi telefonul de temperaturile scazute

14
1.Protejeaza ecranul
Inafara faptului ca este necesar ca telefonul tau sa aiba o folie de protectie speciala pentru ecran, trebuie sa ai grija si la cum atingi ecranul atunci cand scoti telefonul din buzunar. Evita sa il manevrezi atunci cand ai mainile ude. Chiar si cu manusi speciale pentru touch, trebuie sa fii atent ca apa sau zapada sa nu ajunga pe ecranul acestuia. Multe telefoane sunt foarte sensibile din acest punct de vedere si, intr-o secunda de neatentie, poti avea surpriza unui ecran blocat si nefunctional.
De aceea, telefonul tau trebuie sa fie protejat cu ajutorul unei huse speciale, care sa acopere atat spatele dispozitivului cat si ecranul acestuia. In magazinul de huse Lerato vei gasi ceea ce ai nevoie, in functie de modelul telefonului tau.
2. Evita diferenta brusca de temperatura
La fel ca si corpul uman, telefonul trebuie ferit de diferentele foarte mari de temperatura. In cazul telefonului, diferentele de temperatura creeaza condens, ceea ce inseamna ca sunt sanse foarte mari ca acesta sa se ude si sa nu mai functioneze, odata ce apa ajunge in interiorul lui. Elementele metalice se pot uza, ducand la disfunctionalitati. De aceea, husa este importanta si modul in care folosesti telefonul la temperaturi foarte joase trebuie sa fie unu asumat.
Chiar daca pe moment acesta nu da semne ca ar avea vreo problema, in timp se poate strica si, ca si in cazul de mai sus, garantia se anuleaza si tu vei ramane cu un telefon stricat, care cere investitii consistente pentru reparatii.
3. Ai grija la temperaturile de sub -10°C
Cei mai multi dintre producatorii de telefoane mobile nu isi suma faptul ca acestea incep sa nu mai functioneze atunci cand sunt supuse la temperaturi mai joase de -10°C. Defapt, cele mai multe telefoane functioneaza fara probleme si la temperaturi mai joase, insa nu pentru mult timp.
Asadar, este bine sa eviti sa folosesti smartphone-ul atunci cand se prezinta temperaturi de acest gen. Evita sa il scoti foarte des pentru a face poze in exterior, iar daca mergi la ski, pastreaza telefonul in buzunarul special conceput pentru asa ceva, pe care orice echipament de iarna il are. Mai mult de atat, este absolut necesar ca telefonul sa fie, totodata, protejat si de o husa speciala, rezistenta, care sa ii ofere protectia de care are nevoie.
Toate aceste aspecte sunt foarte usor de luat in vedere si nu necesita investitii foarte mari, ci doar putina atentie din partea ta. Daca iti vei ingriji telefonul asa cum trebuie in perioada sezonului rece, poti fi sigur ca nu vei avea probleme si te vei putea bucura de el, fara griji.