Chrome 71

14

Multe dintre site-urile pe care le vizitezi, mai ales dacă oferă conținut explicit sau mai puțin legal, sunt însoțite de reclame agresive.

Ajungi să întâmpini notificări însoțite de sunete stridente prin care ți se aduce la cunoștință faptul că sistemul tău este infectat cu o sumedenie de viruși, iar soluția este la un click distanță. Nici măcar nu contează dacă utilizezi la momentul respectiv un laptop, o tabletă sau un smartphone pentru a naviga pe internet.

Noua versiune a browserului va bloca toate reclamele pe site-urile care apelează la practici de marketing precum cele descrise mai sus.

Vor fi penalizate radical toate site-urile care afișează erori false de sistem și care te redirecționează către site-uri nedorite cu o intervenție minimă sau inexistentă din partea ta.

Este important de reținut faptul că Google va penaliza site-urile cu pricina și le va lăsa fără reclame doar în urma unei avertizări și a unei perioade de 30 de zile. Deținătorii site-urilor vor avea o perioadă de timp la dispoziție pentru a se adapta la cerințele gigantului din Mountain View menționate într-un raport intitulat Abusive Experiences (Experiențe Abuzive).

Din setările Google Chrome, vei putea dezactiva noul filtru de site-uri cu reclame agresive, dar este puțin probabil să-ți dorești să o faci.