Ce trebuie să faci ca să te păzești!

11

Ce riscuri îşi asumă un cumpărător de maşină second hand care o achiziţionează fără    să  o verifice?

  • Costuri ulterioare mari pentru defecţiuni ascunse în momentul achiziţiei;
  • Risc de siguranţă rutieră crescut în cazul maşinilor avariate grav, reparate prost şi vândute ca fiind „fără accident”;
  • Fraude indirecte pentru asigurările RCA şi CASCO, ajungând să fie asigurate maşini cu alt grad de uzură decăt cel care reiese din documente şi chiar foste daune totale, reparate necorespunzator sau incomplet.

Practici precum scăderea numărului de kilometri sau ascunderea unor daune suferite de maşinile vândute la mâna a doua sunt des întâlnite în România de peste 25 de ani, în contextul în care servicii de verificare a istoricului auto, există de cel mult patru ani, iar popularitatea lor abia acum începe să crească. Se observă însă o tendinţă de maturizare a cumpărătorilor în acest sens. Incepând cu 2018, dealeri auto şi companii de asigurare au început să lucreze cu autoDNA.ro pentru certificarea istoricului maşinilor rulate, ceea ce va duce la crearea unui mediu mai sigur pentru cei care doresc să achiziţioneze o maşină rulată.

„Piaţa auto din România duce lipsă de transparenţă, multe dintre maşinile din parcul auto naţional având informaţii eronate cu privire la rulajul real şi nu ştim cât de sigure sunt în caz de accident. Diverse instituţii ale statului au multe date în acest sens, dar informaţiile sunt încă inaccesibile publicului larg, astfel că piaţa de auto rulate rămâne în continuare destul de opacă, chiar dacă am făcut progrese spre transparenţă în ultimii 2-3 ani”.

O mașină second hand poate fi verificată în trei moduri:

  1. În ateliere service – este scump și greu de organizat atunci când mașina e în alt oraș;
  2. Mecanici independenți – mai ieftin, la locul de vânzare, dar greu de orchestrat în cazul persoanelor din afara domeniului auto;
  3. Online – cel mai accesibil, prin autoDNA.ro, pot fi furnizate informații despre istoricul de daune și kilometri ai mașinii. Dacă verificarea iese în regulă și cumpărătorul are o listă scurtă, cu 2-3 mașini, se poate trece la vizita în service pentru o verificare tehnică amănunțită.

Constrângerile legale aduse de GDPR – Regulamentul General privind Protecția Datelor – îi dezavantajează pe cumpărători pentru că limitează, mai mult decât până acum, informațiile pe care le pot furniza reprezentanțele auto. Astfel, samsarii sunt fericiți să meargă cu potențialii cumpărători în reprezentanțe pentru verificare, știind foarte bine că informațiile despre autovehicul sunt puține și, de multe ori, irelevante sau alterate.