BMW M850i

19

Proporții bine definite, nervuri, cute, tăieturi, totul în numele aerodinamicii. O mașină sport derivată dintr-o limuzină?

Seria 7 privește din umbră și râde spunându-i răgușit, cu mândrie: “I am your father”.

Este o sportivă de lux și BMW vrea ca norocosul de la volan să știe asta. Interiorul este atât de BMW (da, BMW adjectiv). Primești în palme un volan M sport și în suflet senzația că poți orice. Din scaunul șoferului, habar n-ai unde începe și unde se termină mașina asta, pentru că stai aproape de asfalt și vezi exact atât cât trebuie ca să te distrezi. Scaunele sport, îmbrăcate, în mașina de test, în piele Merino, sunt standard la M850i Coupe, la fel ca și head up display-ul.

4,85 metri și peste 2 tone de senzații tari primești la bord, dacă le putem da sentimentelor unități de măsură. În plus, îți dă ca bonus sentimentul de încredere pe care îl oferă un Gran Turismo, nu se pierde cu firea și nu te lasă nici pe tine să o faci. Cea mai recentă versiune a suspensiei adaptive de la BMW, M Professional (2.716 euro), care face sute de calcule pe secundă, pentru a se asigura că mașina primește exact ce are nevoie. La fel calculează și cruise control-ul adaptiv, comandat cu ajutorul senzorului aflat sub plăcuța cu numărul de înmatriculare. Suprafața acestuia se încălzește, așa că nu trebuie să-ți faci griji în privința zăpezii și gheții.