Baterie nouă pentru iPhone

15

iPhone-ul se închide singur, deseori

iPhone-urile o iau razna uneori și se închid chiar dacă ai 10, 15 sau chiar 30% baterie, uneori poate chiar și mai mult. Ar putea fi o problemă legată de calibrarea bateriei, iar ca să afli asta, în primul rând trebuie să folosești telefonul până se închide.

Încarcă-l cu un încărcător original, până la 100%, iar apoi fă-i un soft reset (ține apăsat pe butoanele de volum redus și sleep până ce apare logo-ul Apple pe ecran). Dacă și după un soft reset, telefonul se comportă la fel, ai nevoie de o baterie nouă pentru iPhone.

Telefonul pare că se mișcă mai greu decât de obicei

Dacă folosești telefoane iPhone 6 sau mai noi, procesorul ar putea fi încetinit de către sistemul de operare. Dacă ai cel puțin iOS 11.3, poți naviga în setări, la baterie, unde poți verifica starea acumulatorului.

În acest meniu vei vedea care e capacitatea maximă a bateriei, iar dacă procentajul e prea scăzut, vei ști că e timpul să-ți iei o baterie nouă pentru iPhone.

Telefonul are o autonomie extrem de scăzută

E evident, desigur, iar asta se vede și mai clar dacă ai un iPhone 5s sau modele anterioare. În cazul acestor telefoane, nu vei avea de-a face cu limitarea puterii procesorului de către sistem.

Pentru că asta lipsește, procesorul va rula normal, dar va consuma bateria mult mai repede, așa că vei ajunge să petreci poate o oră, două sau trei fără să ai nevoie de un încărcător.

iPhone-ul funcționează doar dacă e pus la încărcat

S-ar putea să descoperi că telefonul tău nu vrea să mai pornească absolut deloc, sau să pornească și să se închidă imediat ce îl scoți de la încărcat. Oricât de mult îl lași în priză, tot nu va sta pornit dacă decuplezi cablul.

E un semn că bateria e moartă de-a binelea și că trebuie schimbată neapărat. Într-o asemenea situație, nu prea ai de ales și vei fi nevoit să schimbi bateria, dacă nu vrei să umbli constant cu o baterie portabilă în buzunar.

Telefonul se încălzește mult mai mult decât ar fi normal

E normal pentru un telefon să se încălzească, mai ales dacă îl pui la treabă cu un joc mai solicitant, să zicem. Chiar dacă n-ai un termometru la îndemână, nici nu e greu să îți dai seama când iPhone-ul se încinge mai tare decât ar fi normal.

Bateria are tendința să se încălzească exagerat atunci când nu mai are aceeași capacitate și este supusă unui stres major de către restul componentelor. Spre binele tău și al telefonului, e indicat să o schimbi cu una nou.

Bateria iPhone-ului s-a umflat

Bateriile de telefoane folosite îndelung au și tendința să se umfle, iar asta poate fi mai greu de observat. În trecut, când puteai scoate bateria, era de ajuns să o privești și uneori să o atingi ca să-ți dai seama că a început să se umfle.

via: playtech.ro