Autentificarea facială

16

Autentificarea facială este un sistem de deblocare al telefonului extrem de convenabil. Nu mai trebuie să introduci PIN-ul și nici să mai desenezi pe ecran.

O organizație non profit din Olanda a testat 110 smartphone-uri cu sisteme de autentificare facială și 42 dintre acestea au putut fi deblocate cu o fotografie simplă pe care ai găsi-o pe rețele sociale.

Care sunt telefoanele care nu au căzut pradă acestei păcăleli? Telefoanele Samsung de mijloc și de top lansate în 2018, toate telefoanele OnePlus, Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro, telefoanele Motorola lansate în 2018 și vârfurile de gamă de la Asus, Honor, HTC și Oppo. De asemenea, toate iPhone-urile au trecut testul.

Cele care au picat testul sunt toate telefoanele Sony, seria Huawei P20, telefoanele Nokia, telefoanele Blackberrie și telefoanele de buget de la Samsung, LG, Motorola, Xiaomi și Asus. Pentru lista completă cu telefoane poți să intri aici.

Ideea e că dacă ai un telefon ce poate fi deblocat cu o poză mai bine rămâi la sistemul de autentificare prin senzorul de amprentă este mai sigur și aproape la fel de convenabil de utilizat ca și sistemul de autentificare facială.