Noua achiziţie, compania Shazam, care are o aplicaţie populară în toată lumea şi pe toate platformele, va fi probabil folosită pentru a oferi pe iOS şi macOS funcţionalitate similară cu cea de pe Google Pixel 2, în timp ce serviciul Apple Music ar putea primi câteva noi capabilităţi cu această ocazie.

Suma pe care Apple o plăteşte se învârte în jurul a 400 de milioane de dolari, o sumă „mică” având în vedere popularitatea serviciului şi faptul că alte aplicaţii s-au vândut în ultimii ani cu sume care au ajuns la câteva miliarde de dolari. Având în vedere că funcţia principală a Shazam este să recunoască muzica din jur, Apple susţine că va fi o adiţie importantă la serviciul Apple Music, însă nu a oferit detalii pentru aceste planuri.

Aplicaţia va rămâne dispnibilă în Google Play, însă nu este clar dacă aceasta va primi actualizări la fel de rapide, sau dacă va continua să evolueze sau va rămâne într-un stadiu stagnant, utilizatorii fiind apoi împinşi să folosească funcţiile de identificare din aplicaţia Apple Music (disponibilă şi pe Android).

Siri ar părea să fie un beneficiar important de pe urma acestei achiziţii. În octombrie, Google Pixel 2 a venit cu o funcţie interesantă, care listează prin intermediul Google Assistant numele melodiei din mediul înconjurător automat, fără să fie necesară pornirea unei aplicaţii. Cel mai probabil, Apple va încerca să ofere ceva similar prin intermediul Siri.