5 lucruri despre telefoanele mobile

18

– sa aiba un anumit sistem de operare, sa poata fi sincronizat cu alte device-uri;
– sa aiba memorie de stocare mare, mai ales daca este utilizat in scopuri profesionale (documente stocate);
– sa aiba camera performanta, in cazul in care exista o predilectie pentru fotografie;
– sa tina bateria;
– sa prezinte mai multe SIM-uri;
– sa aiba o anumita culoare;
– sa aiba rezolutie buna, sa tina pasul cu tehnologia.

1. Importanta mare acordata camerei telefonului

Camera nu trebuie sa fie primul criteriu de alegere al telefonului mobil, asta este clar. Exista pe piata suficiente modele de telefoane mobile care sa demonstreze ca nu poti cumpara un telefon pentru camera si sa ne asteptam sa aiba si cel mai bun randament la baterie. Daca luam un Huawei P 20 Lite, spre exemplu, atat de cautat pentru camera Leica, putem aprecia faptul ca pe zona de obiective, Leica este extraordinar de bun ca brand, insa pe digital, in zona telefoanelor mobile, nu inseamna atat de mult, prin prima faptului ca la telefoane conteaza software-ul. Deci, daca vrei un smartphone Huawei, este bine sa il achizitionezi pentru tot ce reprezinta el, daca ti se pare potrivit pentru tine, nu doar pentru camera.

2. Autonomia telefonului versus marimea bateriei

Cel mai probabil, utilizatorii isi aleg un telefon mai mare, cu un acumulator mai mare, tocmai pentru a avea un grad de autonomie corespunzator nevoilor. In aceeasi idee, exista destul de multe comentarii in mediul online care lauda modele de telefoane Android in detrimentul iOS, tocmai pentru marimea bateriei. Cu toate acestea, nu marimea bateriei conteaza, ci mai ales capacitatea
software de a controla performanta telefonului. In acest sens, oricum putem spune ca un iPhone cu o baterie mai mica poate surclasa alternativele cu Android.

3. Aplicarea celor mai noi tehnologii (din alte domenii) pe telefoane

A fost o vreme cand toata lumea era fascinata de rezolutiile mari-2K, 4K-si de tehnologia VR, incat producatorii de telefoane mobile au incercat sa o aplice pe diverse modele de telefoane. Initiativa este laudabila, atata vreme cat este adaptata la acest tip de device-uri, iar testele arata ca nu sunt afectate celelalte functionalitati ale telefonului. Cu alte cuvinte, orice utilizator ar fi interesat de un telefon cu tehnologie VR, spre exemplu, atata timp cat aceasta caracteristica nu este singura cu care se poate “mandri” telefonul in cauza. Nu are sens sa cumperi un telefon doar pentru VR. Alege-l pentru sistem de operare, design, functionalitati, iar tehnologia aceasta sa vina ca bonus!

4. Alegerea telefonului exclusiv datorita designului

Orice telefon mobil este bun daca poti comunica prin intermediul acestuia. Adevarat! Dar, parca ar fi bine sa putem alege si in functie de design, cu anumite linii, anumite curburi, forme sau de anumite dimensiuni. Unii oameni isi aleg telefonul mobil din perspectiva marimii, altii doar in functie de design sau de culoare. Acesta este si motivul pentru care inclusiv producatorii se
“inspira” unii de la altii la nivel de design. De cate ori nu s-a intamplat sa credem ca un anumit model de telefon apartine, de fapt, altui brand? De ce? Din cauza designului similar.
Insa, nu inseamna ca acest criteriu este cel mai potrivit. Tine cont de design, dar alege telefonul potrivit din perspectiva functionalitatii lui! Pana la urma, telefonul este un instrument de comunicare, de business si personal, nu un simplu gadget.

5. Achizitionarea ultimului model de telefon aparut

Toata lumea este tentata sa isi doreasca cel mai nou model de telefon. Este in natura umana sa faca acest lucru. Evident, la asta participa si campaniile agresive ale producatorilor, care anunta cu mult timp in urma lansarea pe piata. Cu toate acestea, este bine sa fii rational si rabdator, sa astepti ca producatorul sa repare eventualele mici greseli de fabricatie si mai apoi sa-l achizitionezi. Indiferent din ce perspectiva privim lucrurile, in achizitionarea unui telefon, conteaza in primul rand motivul pentru care doresti cumpararea lui de la bun inceput. Cu siguranta vei fi interesat de anumite specificatii, daca doresti un telefon pentru vacanta si alte specificatii daca ai nevoie de un telefon pentru birou.