2019 Porsche Cayenne

15


Porsche este o marcă fără un cusur prezent – fiecare dintre vehiculele sale este un standout în clasa sa. Pasionații de mașini sportive se găsesc invariabil în compararea fiecărui concurent auto împotriva modelului Porsche 911, care evoluează în mod continuu, sau a gemenilor spectaculoși la jumătatea motorului. Salvatorii de vagon și de vagon își ajung repede cu eleganța și dinamica panamera. Compactul cumpărătorilor încrucișați cu un gust pentru distracția de conducere nu poate face mai bine decât Macan. Și apoi este Cayenne, vehiculul care a salvat Porsche când era la cel mai scăzut nivel și a fost liderul de vânzări al mărcii de ani de zile.

Desigur, este bine să fii Porsche în zilele noastre, dar toată această stimă vine cu un dezavantaj urât: orice alunecare, oricât de mică, va avea purici care strigă că marca sa pierdut. La începutul anului 2019, Porsche a eliminat cu succes un punct de control important, cu introducerea bine primită a acestuia 992-generație 911, dar Carrera nu va vinde niciodată în număr suficient de mare pentru a pluti întregul producător de automobile. Această povară cade pe umerii Cayennei. Intrând în cea de-a treia generație, SUV-ul de dimensiuni medii se caracterizează prin stilul actualizat, caracteristicile și performanța hardware-ului în cadrul caroseriei similare.

Poziția de neabătut a Porsche este aceasta: trebuie să avanseze în mod suficient caracteristicile de lux și tehnologia lui Cayenne pentru a împiedica concurenții răcoritori BMW X5 și Mercedes-Benz GLE, păstrând în același timp esența strălucitoare a conducerii care și-a construit brandul. O săptămână în 2019 Cayenne (66.750 dolari) spune tuturor.

Design interior și exterior

La fel ca și cu asta 911, Porsche a adoptat o abordare de design evolutiv cu noul Cayenne. Cu o lungime de 3 centimetri și cu 1,7 centimetri mai mare decât modelul de ieșire, modelul Cayenne 2019 pare mai mult ca o reîmprospătare blândă decât o reconstrucție de sus în jos. Măsurile vizuale includ o capotă inferioară, cu capăt lateral, semnături mai clare cu LED-uri, șipci cromate pe toată fascia frontală, noi modele de roți de 19, 20 și 21 de inci și o faruri permanente LED care rulează întreaga lățime a hayonului. În mod special, o scurtă spate în spate și o înclinare frontală îndoită înseamnă că Cayenne nu se va răsturna cu ușurință în afara terenului (în special atunci când este echipat cu suspensia pneumatică opțională).

Modest redesign suficient modernizează Cayenne păstrând în același timp forma fizică superbă. Pentru cei care doresc să facă un impact stilistic mai mare cu un SUV de dimensiuni medii Porsche, Cayenne Coupe va ajunge mai tarziu in acest an pentru a lupta cu BMW X6 si Mercedes-Benz GLE Coupe.

În interior, schimbările Porsche sunt mai transparente. Pentru a reduce aglomeratia de-a lungul stivei centrale, Porsche a inlocuit numeroase controale fizice cu senzori de feedback haptic de-a lungul unei suprafete de sticla. Numarul mare de setari individuale este inca descurajator, dar aranjamentul bidimensional creeaza un look slicker.

Redesignul modest suficient de modernizează Cayenne, păstrând în același timp forma fizică superbă.

Calitatea materialului este excepțională, cu un amestec de metale periate, panouri negre lucioase sau ornamente din lemn, piele moale și accente delicate. Deși nu este la fel de luxos ca BMW X5, cabina Cayenne este o clasă de afaceri pură. Scaunele electrice cu opt direcții sunt standard, dar recomandăm scaunele încălzite cu 14 căi, care adaugă suportul pentru cherestea. Am coborât poetic despre volanul Porsche în alte modele, iar aceeași laudă trebuie să fie încărcată asupra noului Cayenne; designul, marginea din piele moale și comenzile intuitive sunt mai presus de orice din acest segment.

Spațiul spate al pasagerilor este generos, cu suficient picior și spațiu pentru doi adulți (și un om mai mic între ele). Trapa panoramică disponibilă din sticlă este enormă și, în timp ce umbra integrată își dorește timpul să se deschidă, imaginea și lumina ambientală sunt fantastice. Capacitatea de încărcare se îmbunătățește ușor la 27 de metri cubi în spatele rândului doi și 60 de cuburi cu scaunele din spate îndoite. Aceste cifre sunt mai mici decât atât pentru Mercedes-Benz GLE400, cât și pentru BMW X5.

Caracteristici tehnice

Tehnologia de confort și siguranță se îmbunătățește substanțial cu cea de-a treia generație Cayenne. Deși tahometrul analogic tradițional Porsche rămâne în față și central pentru șofer, acesta este acum încadrat de două monitoare de 7.0-inch, configurabile de șofer, care pot afișa navigație, media, telemetrie și alte informații la cerere.

2019 Recenzie Porsche Cayenne
Miles Branman / Tendințe digitale

Numit Porsche Communication Management (PCM), ultimul sistem de infotainment al companiei ocupă un ecran tactil de 12,3 inci, cu niște comenzi de proximitate. Grafica ecranului și capacitatea de reacție a software-ului sunt asemănătoare cu ceea ce am experimentat în ultimele modele BMW și Mercedes-Benz, iar modelul Cayenne este dotat standard cu navigație și Apple CarPlay (dar nu Android Auto – macar nu inca). Porsche Connect Plus Sistemul include, de asemenea, aplicații cum ar fi Amazon Music și Nest. Structura meniului PCM nu este cea mai intuitivă, necesitând astfel o investiție inițială în timp, dar odată ce ați scos sistemul, nu trebuie să vă plângeți.

Deși nu este la fel de luxos ca BMW X5, cabina Cayenne este o clasă de afaceri pură.

Printre principalele caracteristici tehnice și de siguranță activă se numără patru porturi USB, conectivitate Bluetooth, un hotspot Wi-Fi LTE și avertizare de coliziune cu viteză redusă, cu asistență la frânare. Printre funcțiile opționale se numără vizionarea pe timp de noapte, asistența pentru parcare față și spate, asistența pentru menținerea benzii de circulație, asistența pentru schimbarea benzii de circulație, recunoașterea semnelor de trafic, o cameră de vizionare înconjurătoare, un display head-up și un sistem adaptiv de tempomat. Porsche oferă, de asemenea, o tehnologie de asistență pentru blocarea traficului (InnoDrive) care conduce Cayenne semi-autonom la viteze mai mici de 37 mph. BMW și Mercedes-Benz oferă sisteme similare pe concurenții lor SUV.

Conducerea afișărilor

Motivul pentru care entuziastii au ajuns in sfarsit la ideea ca SUV-ul Porsche nu ar fi fost asa cum arata, asa a dus-o. Cayenne sa comportat întotdeauna mai mult ca un sedan sportiv decât un pitching, rulant SUV, iar în timp ce fizica unui centru de greutate ridicat este greu de depășit, Porsche face că este ușor.

2019 Recenzie Porsche Cayenne
Miles Branman / Tendințe digitale

Cayenne testat la nivel de intrare este echipat cu un turbocompresor V6 de 3,0 litri, care înlocuiește șase modele cu aspirație naturală. Puterea crește până la 335 de cai putere și un cuplu de 332 de kilograme și este distribuită la toate cele patru roți, prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte. Porsche pretinde un sprint de la zero la 60 mph, de 5.6 secunde, cu control opțional de lansare și 5.9 secunde fără.

Deși Cayenne nu este cea mai puternică mașină din clasa sa, este cea mai ușoară, la aproximativ 4500 de lire sterline. Mai puțină masă pentru a gestiona, combinată cu sistemul de direcție disponibil pe roțile din spate a Porsche, stabilizatorii activi și amortizoarele adaptive, se combină pentru a face Cayenne să se simtă atletic. Lansarea colțurilor la dublul limitei de viteză nu reprezintă o provocare pentru Porsche mid-sizer – chiar și pentru anvelope standard, pentru toate terenurile. Treceți la cauciucul Pirelli P Zero opțional și veți fi cu adevărat prin curbe.

Cu doar cantitatea potrivită de viteză, rackul asistat electronic pune mașina și șoferul în pasul de blocare.

Pe lângă faptul că arată bine, volanul lui Cayenne orchestrează un răspuns ascuțit din partea anvelopei din față. Cu doar cantitatea potrivită de viteză, rackul asistat electronic pune mașina și șoferul în pasul de blocare. Doar Maserati Levante sistemul hidraulic de direcție se poate potrivi cu Cayenne pentru implicare și feedback. Deși frânele standard sunt foarte capabile, frânele opționale de suprafață ale Porsche îmbunătățesc capacitatea de reacție și reduc praful de frână. În cazul în care nu este suficientă putere de oprire, Porsche vă va vinde, de asemenea, un set de ceramică de carbon pentru un pachet de 9.000 de dolari.

Cayenne este la fel de potrivit pentru transportul pe șosele și pe autostrăzi, cu o calitate suplă și o izolație excelentă a cabinei. Rotirea cadranului modului de antrenare în modul normal ușurează răspunsul accelerației și funcționează fără probleme prin intermediul uneltelor. Dacă vreodată este nevoie de o explozie de performanță, o apăsare rapidă a centrului cadranului induce reacția modului sportiv timp de 20 de secunde înainte de a reveni la normal. Economia de combustibil se situează în partea de sus a segmentului, la 21 mpg într-un ciclu combinat. Numai BMW X5 prezintă cifre mai bune. Dacă economia de combustibil pe care o urmați, totuși, notați Porsche face o benzină-varianta hibrid electrică din Cayenne.

rivalii

Porsche a ajutat la construirea segmentului SUV de lux de dimensiuni medii, depășit acum cu alternative convingătoare. Dintre nenumăratele opțiuni, BMW X5, GLE de la Mercedes-Benz și Levante de la Maserati vor tenta cei mai mulți cumpărători.

Reproiectat pentru anul modelului 2019, BMW X5 xDrive40i (61.695 dolari) este alimentat de un turbocompresor, în linie cu șase cilindri, producând 335 CP și 330 lb-ft. de cuplu. Cu tractiune integrala standard, X5 accelereaza la 60 mph in 5,3 secunde si returneaza un segment de cel mai bun 22 mpg intr-un ciclu combinat. Capacitatea de încărcare se ridică la 33,9 cubi de picioare în spatele rândului doi și 72,3 metri cubi cu scaunele din spate îndoite.

2019 Porsche Cayenne Comparat cu

De asemenea, este nou 2020 Mercedes-Benz GLE (56695 $). Folosind un turbocompresor V6 de 3,0 litri, clasificat la 329 CP și 354 lb-ft. de cuplu, tractiunea integrala GLE400 4Matic atinge 60 mph in 5,3 secunde si are in medie 19 mpg combinate. Cel mai recent GLE se mândrește cu un spațiu de încărcare de cel puțin 38,2 cubi de spațiu de încărcare în spatele rândului doi și 80,3 metri cubi cu scaune pliate.

Convingerea cu Porsche pentru cea mai bună dinamică de conducere este Levante de la Maserati (76975 $). Dispunând de un motor V6 de 3,0 litri, derivat de la Ferrari, cu 345 CP și 369 lb-ft. de cuplu, baza Levante sprinsoare la 60 mph in 5.7 secunde, dar poate gestiona doar 17 combinate mpg. Capacitatea de încărcare în spatele celui de-al doilea rând este de 19,4 metri cubi.

Pace de minte

Porsche oferă o nouă garanție a vehiculului cu o durată de patru ani sau 50.000 de kilometri. Inclusiv în garanție este un program de asistență rutieră de 24 de ore, dar spre deosebire de mulți dintre rivalii producătorului de lux Porsche, întreținerea gratuită planificată este inclusă doar pentru primul an.

Cum va configura DT această mașină

Porsche Cayenne nostru perfect ar fi un paradis de înaltă tehnologie. Începeți cu vopsea exterioară de culoare Carrera (800 $) și roți de design de 20 de inci Cayenne (1.720 $). În interior, alegeam tapițeria dublă cu tapet negru / Mojave, cu pachetul premium (6.610 dolari), care include scaune față încălzite în 14 direcții, faruri cu LED, un acoperiș panoramic, oglinzi auto-diminutive, direcție adaptivă, sistem audio Bose , acces confort, asistență pentru schimbarea benzii de circulație și iluminare ambientală. De asemenea, vom alege asistența în parc (1.200 de dolari), Porsche Innodrive (3.610 dolari) cu asistență pentru menținerea benzii de circulație, asistență pentru blocarea traficului și control automat de croazieră și un afișaj heads-up (1.720 dolari). Suma noastră finală ar fi de 83.000 de dolari, inclusiv destinația.

Noastră ia

Cu armura testată, modelul Cayenne 2019 îi permite lui Porsche să ducă soldații fără slăbiciune. Plăcuța de identificare care a ajutat la definirea SUV-urilor de performanță este pur și simplu mai bună ca niciodată, cu tehnologia, dinamica de conducere și facilitățile premium care vor menține cererea puternică și automobilul sănătos. Cel mai apropiat rival al performantei lui Cayenne, Levante, nu poate sa se potriveasca cu calitatea si rafinamentul construit de Porsche, in timp ce inamicii de lux precum X5 și GLE nu pot oferi aceleași plăceri de conducere.

Ar trebui să obțineți unul?

Da. Acesta este SUV-ul premium de dimensiuni medii pentru a obține.Source link

Continut preluat si tradus automat de Google Translate