10 aplicații de mobil

10

Tehnologia poate fi cel mai bun prieten al nostru, dar ne poate strica oricând petrecerea. Ne întrerupe propria noastră poveste, ne face incapabili să gândim sau să visăm cu ochii deschiși, să ne imaginăm ceva minunat, pentru că suntem prea ocupați să parcurgem drumul de la bufet la birou cu ochii-n telefonul mobil

Tehnologia nu înseamnă nimic. Ce e cu adevărat important e să crezi în oameni, să crezi că sunt fundamental buni și inteligenți. Și că, dacă le dai anumite unelte, vor face lucruri minunate cu ele. Nu o să-ți pui încrederea în unelte – uneltele sunt doar unelte. Ele funcționează sau nu. Dar de crezut, o să crezi – sau nu – în oameni.

1. Vivino (Android / iOS)

E suficient să faci o poză etichetei și vei vedea ce părere au despre el prietenii tăi sau oameni complet necunoscuți, dar cu gusturi similare cu ale tale. Cea mai apreciată funcție, pentru uituci: îți poți salva vinurile favorite, ca să nu te mai întrebi de fiecare dată care era vinul ăla care ți-a plăcut acum două luni.

2. Mondly (Android / iOS)

Aplicația este una dintre cele mai descărcate programe de învățare a limbilor străine pe telefon din lume. Stilul de conversație te ajută să înveți o limbă străină în cel mai natural mod, fără să te complici cu dicționare și reguli gramaticale ușor de uitat. PDe la aceiași dezvoltatori poți descărca și Mondly: Learn Languages in VR, care folosește realitatea virtuală pentru a te pune în situații normale de conversație (ca turist, angajat, om de afaceri etc.).

3. MyFitnessPal (Android / iOS)

E un app care te ajută nu doar să slăbești sau să te hrănești echilibrat, ci și să devii o persoană mai activă, fără să fie prea intruzivă. Are avantajul că poți scana și codurile de bare ale majorității produselor alimentare prezente în rețelele de supermarket din România, astfel încât nu mai trebuie decât să selectezi gramajul estimat al fiecărui produs consumat.

4. Zenithmaps (Android)

Aplicația Zenithmaps îți permite să descarci hărți montane detaliate și să știi în permanență unde te afli datorită funcției GPS. Mai are și alte funcții utile, precum măsurarea distanțelor, căutarea denumirilor vârfurilor montane și stabilirea unei destinații-țintă. Vine vara, spor la drumețit!

5. MNAR – ARTMobile (Android / iOS)

O aplicație a Muzeului Național de Artă al României, care îți descrie în amănunt povestea a sute de exponate din galeriile de artă veche românească, de artă românească modernă și de artă europeană. Unele dintre exponate sunt prezentate și audio, așa că poți lua aplicația cu tine și cu niște căști ca să primești informațiile în timp ce vizitezi muzeul.

6. Houzz (Android / iOS)

Aplicația îți permite să vezi cum se potrivesc obiectele în camera ta printr-o funcție de realitate augmentată, astfel încât să iei mai ușor decizia atunci când vrei să cumperi acel produs sau ceva similar. Deși multe dintre produsele prezentate în catalog pot fi cumpărate direct din aplicație, livrările nu se fac în România. Însă le poți căuta în alte magazine online care livrează și în România.

7. Tide – Sleep Sounds (Android / iOS)

Tide – Sleep Sounds este exact unealta potrivită. Folosește sunete și exerciții simple de relaxare sau de meditație pentru a-ți face ziua mai ușoară sau somnul mai adânc.

8. FlipaClip (Android / iOS)

Perfectă pentru a stârni imaginația copiilor, care pot crea mici animații direct pe tabletă sau telefonul mobil. Poți folosi desene de mână sau poți încărca imagini deja existente, poți adăuga culori, sunete, muzică sau efecte speciale. Aplicația este gratuită, însă funcțiile avansate de creativitate costă 28 de lei.

9. Sectograph (Android)

Sectograph se distinge printr-o interfață grafică superbă. Disponibil doar pe Android, are un widget care îți permite să vezi activitățile planificate de peste zi într-un format circular, ca și când ar fi proiectate peste un ceas de perete. Foarte util pentru că se coordonează direct cu Google Calendar și îți scoate în fața ochilor ce te așteaptă peste zi.

10. NeuroNation – Brain Training (Android / iOS)

Îți poți antrena mintea prin jocuri de memorare, atenție, logică și testare a vitezei de reacție. NeuroNation nu este un simplu joc, ci se folosește de elemente științifice ca să te ajute să-ți îmbunătățești memoria, să fii mai concentrat și mai apt de muncă. Doar vorbim de nemți aici!